KROM-frukost 5 okt

Nudging - Knuffar som tar oss från vilja till handling

Motionera mera, ta cykeln istället för bilen, släng mindre mat eller gå på det där läkarbesöket. Ja, listan kan göras lång på hur du kan agera mer smart för vår egen och planetens vinst. Med hjälp av nudging skapar vi valsituationer som hjälper konsumenter, medborgare och medarbetare att göra mer hållbara val. Det ska vara lätt att göra rätt. Nudging är tillämningen av Richard H. Thalers, årets nobelpristagare i ekonomi, insikter inom Beteendeekonomi och har visat sig effektivt för att bryta gamla mönster - utan att använda sig av verktyg som morot eller piska.

Linda Lindström är en av grundarna till Beteendelabbet och en av Sveriges främsta föreläsare inom Nudging. I sin roll som beteendestrateg arbetar hon med att tillämpa insikter från psykologi och beteendeekonomi för att skapa beteendeförändring, speciellt kopplat till det digitala beteenden. Tillsammans med Betetendelabbet blev Linda utsedd till uppstickare av karriärstidningen Shortcut och Framtidens 99 mäktigaste av TCO och har medverkat som expert i bl.a. Svt, DN och SvD.

Om Beteendelabbet
Sveriges första beteendebyrå, Beteendelabbet, arbetar med att skapa hälsosamma beteenden för individer och planeten. Med kombinationen psykologi, beteendeekonomi och design skapar de lösningar som hjälper organisationer mot lönsamma och hållbara affärer. Beteendelabbet har kunder allt från kommuner runt om i landet till företag såsom ICA, Lifesum och Myrorna.


Anmäl dig här:

Fakta

Datum: fredag 5 oktober
Tid
: Frukost 7.30-8.00 Föreläsning 8.00-9.00
Plats: PM & Vänner Hotell

Anmälan är bindande eftersom vi beställer frukost. Du kan avanmäla dig till info@krom.nu, men det måste ske senast 24 timmar innan. Om du uteblir utan avanmälan tar vi ut en avgift på 250 kr.

Vid specialkost kontakta: info@krom.nu